Syntra West
header Ondernemerschap Talent Innovatie Levenslang leren

Syntra West in Oeganda, Kampala

15-11-2016

 

0 reacties geplaatst

Tags:

 


Jonge ondernemers stimuleren, motiveren en ondersteunen bij de opstart van een eigen zaak is de kern van het project ‘Meer en beter ondernemen in Oeganda’. Tijdens één van de verkennende bezoeken in 2015, hebben we met onze eigen ogen kunnen vaststellen dat de technische skills wel aanwezig zijn bij jonge ondernemers. Het grootste probleem voor hen is toegang vinden tot markt, met alle moeilijkheden die daarbij komen kijken: het correct prijzen van producten, rekening houdend met marktcondities, onderzoeken wat concurrenten doen, bepalen hoe het eigen assortiment te onderscheiden, … Ook gisteren merkten we dat dit nog steeds iets is dat veel handelaars bezig houdt en waar ze nog sterk in kunnen groeien.

Om hieraan tegemoet te komen, ontwikkelden we in dit project een handboek, Access to market – how to develop your business idea and bring it to the market. Dit handboek bestaat uit 10 modules die telkens inspeelt op één aspect van ondernemen. Daarnaast is er een werkboek, een template voor een business plan, een ideaal hulpmiddel voor elke starter. De eerste versie van het handboek is ondertussen af, nu is het kwestie van de trainers op te leiden opdat de cursus op een praktische en interactieve manier kan worden doorgegeven aan de Oegandese jongeren die een eigen zaak willen starten.

Tijdens een trainingsweek werden 20 trainers opgeleid om het handboek en werkboek te kunnen doceren. Daarnaast werden ze ondergedompeld in een bad rond didactiek. Opnieuw een boeiende ervaring, voor allebei.

What's next? Nu is het aan de Oegandese trainers om de opleiding verder uit te dragen bij hun cursisten. De eerste opleidingen starten in Maart.


0 reacties geplaatst

Plaats een nieuwe reactie

Onze partners

ISO 9001:2008

Met de steun van

© Copyright 2019 door Syntra West vzw| Alle rechten voorbehouden | Algemene Voorwaarden
m.z. Spoorwegstraat 14 | 8200 Brugge België